Vrijdag 5 juni 2020

Lieve BakBuren

Het is alweer juni. Zomer!
Nu de vraag of het een buitenlandse- of binnenlandse zomervakantie wordt.
Om je alvast in een vrolijke stemming te krijgen hebben we heerlijke dingen bij elkaar gezocht voor deze week.
 

Ons assortiment is dus geworden:

 

* Het ‘gast’ brood: Triple tomatenbrood
Heb je ooit een zongedroogd tomatenbrood(je) besteld, of gekocht, om je daarna af te vragen waar de beloofde tomaten nou gebleven waren?
Vaak lijkt het dan alsof de zongedroogde tomaten er overheen gevlogen zijn, want er zit af en toe een verdwaald stukje tomaat in. Dat zal je met het gast brood van deze week echt niet gebeuren‎. Dat zit bomvol tomaten. Tjakka!

Het leuke van een eigen bakkerij is dat je er meer kunt instoppen dan bij de ‘gewone’ bakker. Dus niet alleen meer liefde en aandacht, maar ook meer tomaten. Ons zongedroogde tomaten brood zit tjokvol tomaten en bomvol smaak. Het heeft een triple whammy van die rode ronde zonnige vruchten: zongedroogde tomaten, tomaten olie en tomaten puree. Deze laatste geeft het brood een aantrekkelijke rode gloed. Net zoals die ondergaande zon op de heerlijke lange zomerse avonden….

 
Het leuke van dit brood is dat je bij elke hap de zon proeft. Het zomerse wordt nog meer geaccentueerd door de toevoeging van Middellandse Zee kruiden zoals rozemarijn en tijm. Alleen door het al te ruiken (en eten natuurlijk) heb je al een zonnig gevoel. De hele straat zal komende vrijdag naar zongedroogde tomaten ruiken ;=)
 
Dit (gist)brood is ontzettend lekker zoals het is, maar ook met een beetje gezouten boter, of goede olijfolie om in te dompelen, eiersalade en plakjes kaas….
Triple tomaten bus feb2016 Triple tomaten bus feb2016
Triple tomaten bus feb2016 Triple tomaten bus feb2016

€4,95 per brood (ca 650 gram) –als bus, freeform of 8 bolletjes – geef aub aan bij je bestelling of je busbrood, freeform of bolletjes wilt

 
* Patisserie: Pinda, dadel & chocolade kruimel blokjes (suikervrij)
Is het je wel eens overkomen – op een feest of zittend voor de buis – dat je een handvol pinda’s neemt en dan ook nog eens handvol chocolade? (Zeg aub ‘JA’ anders voelen wij ons echt wereldvreemd, ha ha) En nee, we maken geen pindarotsjes hoor…

Het is niet alleen de combinatie van zout-dan-zoet dat dit een winnaar maakt, maar ook de crunch van de pinda’s en de hit van de chocolade.
Bak-slimmerds die wij zijn, we gebruiken al deze eigenschappen in onze verrassende patisserie van deze week.

Voor de crunch hebben we niet alleen pinda’s, maar ook een kruimelige topping en een krokante koekjesbodem. De chocolade hit komt van, wel, chocolade (duhhh) en wat cacao, het zoute van de pinda’s en het zoete van de dadels en sinaasappel.
Ondanks dat de naam je doet denken dat dit een suikerbom is, ligt de verrassing verborgen in zijn verrukkelijkheid: het is ook nog suikervrij….De dadels, chocolade en sinaasappel zorgen ervoor dat deze patisserie van zichzelf al zoet genoeg is. Er was alleen een klein beetje kokosbloemsemsuiker nodig om dit helemaal perfekt op smaak te brengen. Echt…. Een heeeellll klein beetje maar…. ! Enne, even voor de duidelijkheid… kokosbloemsemsuiker is dus suikervrij! 

Pinda  dadel & chocolade kruimel blokjes3 Pinda  dadel & chocolade kruimel blokjes3
Pinda  dadel & chocolade kruimel blokjes3 Pinda  dadel & chocolade kruimel blokjes3
€4,50 voor 6 blokken
 
* Het glutenvrije Mega-meerzaden brood (a.k.a The Brick of baksteen)
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.
Het wordt door de fans ook wel ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten en beetje havermeel.
Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat.
 
Mega-meerzaden GV4
€9,75 voor ca 900g
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem maart2018_2
€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.