Vrijdag 24 augustus

Lieve BakBuren

DAAR ZIJN WE WEER!!

Onze keuken is grotendeels klaar. En wat een plezier hebben wij om deze nu te kunnen gebruiken :=)
Het is zo anders geworden – de begane grond lijkt echt vele malen groter – en we hebben het idee dat we in iemand anders zijn huis zijn beland en dat we binnenkort terug moeten naar ons eigen huis. Maar nee, het is echt van ons. Dat we nu moeten blijven doorbakken totdat we 105 zijn om het te betalen vinden we helemaal niet erg, haha.

Vanuit dat gevoel van plezier hebben we ons assortiment deze week samengesteld. Als gastbrood is er ons altijd populaire maanzaad brood vol van de knisperende gezondheidsbommetjes, maanzaad. Als patisserie hebben we onze beroemde chocolade cheesecake brownies. En onze bakkerij zou onze bakkerij niet zijn zonder ons eigen rogge zuurdesem brood als rots in de branding.

Verder in bonus: opruimkastkookboeken. Nieuwe keuken = opruimen! En boeken gooi je nooit weg, toch?
Van de chique Ladurée uit Parijs tot stamppot, zalm, knife skills, algemene retro kookboeken en kookverhalen. Kom maar halen en doe een donatie in de pot. Zoiets. Wie het eerst komt…
(sneak preview foto’s te vinden op facebook ‘bakkenvoordeburen’)

Ons daar-zijn-we-weer-na-de-verbouwing assortiment voor deze week is

* Het ‘gast’ brood: Maanzaad brood
Dit is een van onze lievelingsbroden om te maken en dat vonden we reden genoeg om hier weer mee te beginnen na 6 weken verbouwings-bakpauze.

Augustus is een aparte maand – sommige mensen zijn net terug van vakantie, anderen gaan nu pas weg; het weer kan bloedheet zijn, maar het kan ook beginnen om najaarstrekken te vertonen. Met dit brood ben je van alle markten thuis. Je kunt het zomers beleggen en het eten bij een frisse salade, maar je kunt het ook steviger beleggen en bij een warme soep serveren.

We zeggen regelmatig dat je blij kunt worden van onze broden. Met dit brood is dat letterlijk waar. Maanzaad staat ook bekend als de voorloper van opium. ‘Plezier’ ten top? Oeps. De zeer kleine hoeveelheden van opium alkaloiden die aanwezig zijn in maanzaad hebben een goed welzijnsbevorderend effect (nou, daar is een mooi woord voor Scrabble) op het lichaam: ze bregen je zenuwstelsel tot rust en ze zijn ook nog eens natuurlijke pijnstillers. Na de vakantiehectiek zijn jullie hier hoogstwaarschijnlijk wel een beetje aan toe ;=)

Maanzaad broodje geitenkaas2 Maanzaad broodje geitenkaas2
Maanzaad broodje geitenkaas2 Maanzaad broodje geitenkaas2

€4,95 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram) – geef aub aan bij je bestelling of je busbrood of bolletjes wilt deze week


* Patisserie: Chocolade cheesecake brownies
Sommige mensen vinden dat chocolade het antwoord op alles is.

Relatie uit? Chocolade.
Die leuke baan niet gekregen? Chocolade.
Die promotie gekregen? Chocolade.
De bakkers zijn er weer? Chocolade !!!

Om jullie nog meer in de plezier-watten te leggen deze week halen we onze beroemde chocolade cheesecake brownies van stal.
Een moist chocolade (70%) cake bodem, met een swirl van cheesecake topping bovenop. Dit recept onstond toen Jayne jaren geleden niet kon kiezen tussen een brownie maken of een cheesecake en dus besloot ze om die twee te combineren.
Het was meteen een schot in de roos. In de vijf jaar die we onze bakkerij runnen zijn deze onze meest gevraagde patisserie op caterings en feestjes.
Zoals jullie weten, houden we er van om aan dingen te sleutelen. Een extra ietsje hier, een beetje anders daar. Maar aan sommige dingen moeten je niet gaan sleutelen en dit is er zo eentje. Hier hebben we niks aan veranderd. Een bijkomend voordeel is dat de brownies dagen lang goed blijven dus mocht je een extra portie willen bestellen dan hoor je ons niet klagen. Of zoals Mae West zei “Too much of a good thing….can be wonderful”.

Chocolade cheesecake brownies

€4,25 voor 6 goede stukken


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).

Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem maart2018_2

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.