Vrijdag 24 september 2021

Lieve BakBuren
 
We hebben een aantal redenen om te jubelen deze week.
Vandaag is het de eerste dag van de herfst. Jawel…de tijd gaat supersnel….het is alweer 21 september. En, komende zaterdag (25 september) is het ook nog eens landelijke burendag. 
Met onze 'bakken van de buren' is deze dag echt op ons lijf geschreven. Dat betekent dat we een gepast, doch grappig, assortiment hebben verzonnen voor deze vrijdag. 
Zaterdag wordt de 1,5 meter regel ook opgeheven. Dat is iets om even bij stil te staan na 1,5 jaar de 1,5 meter afstand tussen jou en je medemens constant in de gaten te moeten houden.
 
We zullen je bestelling aan de deur overhandigen in een tasje of zakje. Betaling is liefst met een tikkie, achteraf.
 
Ons herfst-begint-én-landelijke-burendag assortiment wordt:
 
 

* Het 'gast' brood: Herfst walnotenbrood

Een brood dat overal inzetbaar is!

Ons herfstbrood is een licht volkorenbrood, gemaakt van gebuild tarwemeel met een vleugje moutmeel en veel walnotenstukjes. Een walnotenbrood dat echt naar walnoten smaakt, en dat vind je niet meer zo gauw tegenwoordig.

Wil je een beetje crunch in je lunch? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Het is onvoorstelbaar smakelijk met allerlei kaassoorten. Blauwe kaas is een aanrader (denk kaasplank in een chique restaurant…) net zoals een stuk goede Hollandse kaas. Eigenlijk passen alle belegsoorten uitstekend bij dit brood: vleeswaren, vis en eieren, maar ook met sjem, sticky stroop, pindacheese of gewoon gezouten echte beurre. En als toast….knettergek. Wil je een aparte tosti maken? Dat is met dit brood 'succes verzekerd'. Hoera voor de herfst! Welkom!

Walnoot mout 2018_4 Walnoot mout 2018_4

€4,95 als busbrood, freeform of 8 bolletjes (ca 650 gram) – geef aub aan bij je bestelling welke je wilt!

 

* Patisserie 1: Chocolade sinaasappel Madeleines

'Good things come in small packages,' wordt er wel gezegd. Dat is volledig waar met onze Madeleines. En perfect om dit weekend te delen met je buren voor de landelijke burendag.
 
Onze sinaasappel Madeleines waren de allereerste patisserie die we bakten op onze eerste bakdag in mei 2013. Sindsdien zijn ze één van de bakkerijtoppers gebleven. Maar de chocolade versie is altijd wat achtergesteld in de lange schaduw van de sinaasappelversie. Dus deze week zetten we deze chocolade heerlijkheden weer in de spotlight.
 
Dit is een klassieke Franse patisserie: een luchtig cakeje in de vorm van een schelpje. 'Madeleine' zou in de 18e eeuw een boerin zijn geweest, die het onverwachte bezoek van hertog Stanislaus Leszczyński (jazeker, wie kent hem niet!) kreeg. De inventieve Madeleine zou deze cakejes hebben gebakken met wat ze op dat moment in huis had. Slimme tante die boerin.
De schrijver Marcel Proust wijdt in zijn bekendste werk À la recherche du temps perdu (=Op zoek naar de verloren tijd) enkele bladzijden aan Madeleines. Hij glijdt weg in herinneringen van de goede tijden….hopelijk jij ook dit weekend mocht je ze willen delen met je buren…
 
Chocolade sinaasappel Madeleines6 Chocolade sinaasappel Madeleines6
Chocolade sinaasappel Madeleines6 Chocolade sinaasappel Madeleines6

€4 per zakje van 12 stuks

 

 

* Patisserie 2: Zen appelcake

Een weggeef-traktatie om de goede Zen-achtige rust te houden met je buren dit weekend :=)
 
Dit recept stamt uit een intrigerend recept voor ‘Apple tart cake’ uit een grappig kookboek geschreven door een Zen Boeddhistische monnik die ook nog eens chefkok in een Amerikaans Zen retraitecentrum was. Volg je het nog? ;=)
Gebruikmakend van één start-beslag maak je drie verschillende lagen. Een soort alchemie waar wij veel van houden! Gelukkig is het ook nog eens bijzonder smakelijk. Dat wordt 'Mmmmmm' murmelen in plaats van de meditatieve 'Ommmm'.

Eet deze cake met veel aandacht en mindfulness... Je wordt er helemaal 'Zen' van! Echt. En delen mag zeker hoor.

 
€3,50 voor 4 goede blokken
 
 

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem aug2020_7
€3,95 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.