Vrijdag 26 oktober 2018

Lieve BakBuren

Waar sta jij in de zomertijd/wintertijd discussie? Ben je er voor of juist tegen?
De klokken gaan een uur terug dit weekend.  Zomertijd wordt weer wintertijd.
Wij vinden het heerlijk om ons nog een uurtje extra te kunnen omdraaien ‘s ochtends, maar…een uur extra te moeten wachten op het avondeten valt dan minder in de smaak ;=)

Het idee dat de langere donkere avonden er weer aankomen was de springplank voor ons aanbod deze week. Als gastbrood hebben we een Black Bread. Dit als symboliek voor de pikdonkere nachten die snel aan onze deur zullen kloppen. En om beter in de donker te kunnen zien is oog-gezondheid belangrijk. Vandaar onze wortel cake blokjes (met of zonder roomkaas topping) als patisserie deze vrijdag. Vies eh? Onze cake niet! Mocht je een vetrouwde houvast willen hebben, dan is ons rogge zuurdesem aanwezig als vaste brood, zoals altijd, ongeacht het seizoen.

Ons de-klokken-gaan-weer-terug assortiment is:

* Het ‘gast’ brood: Black Bread
Jaren geleden kwamen we dit traditionele Schotse recept tegen en we waren meteen benieuwd. Misschien is ongelovig wel een betere beschrijving. We konden ons niet voorstellen dat een recept met een mix van koffie, cacao, wortel, donkere stroop, komijn en venkel zo goed zou werken. Of zelfs smaken naar iets waar wij zin in zouden hebben om te eten. Maar verrek, we hadden het compleet mis. Het resultaat was fantastisch!

Dit gistbrood heeft een zeer donkere, bijna zwarte kleur (vandaar de naam ‘Black Bread’). Het is mals, niet te zwaar en niet zoet. Ondertussen maken we dit brood vaak voor caterings want het ziet er zeer aantrekkelijk uit: boterhammen belegd met felle contrastkleuren zoals eiersalade, gerookte zalm en roomkaas steken goed af bij de diepzwarte broodkleur. We krijgen altijd veel complimenten op zulke gelegenheden en er zijn altijd mensen die plakken mee naar huis willen nemen omdat het zo uniek is. Elke keer dat dit in de bakkerij komt worden jullie enthousiast. Voor onze nieuwere BakBuren – er ligt een smaaksensatie op jullie te wachten….. ;=) Oh yeah!
Kortom, hiermee kun je scoren bij het ontbijt/brunch dit weekend! Of in de vriezer doen voor wat kleurencontrast in de diepste donkerste dagen van de wintermaanden.

  Black brood langwerpig Black brood langwerpig

€4,95 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram)


* Patisserie: Worteltje cake blokjes
Ondanks dat wortelcake alom verkrijgbaar is, heb je niet echt geleefd voordat je onze wortelcake geproefd hebt.

Starbucks zijn versie te zoet? Dat café om de hoek te klef? Onze variant is luchtig, sappig en subtiel gekruid met kaneel. Walnoten voegen een welkome extra crunch toe.
Met al die worteltjes is het ook nog eens goed voor je ogen :=) Jazeker, je zult extra vitamine A nodig hebben om beter te kunnen zien in de donkere dagen die volgen nadat de wintertijd dit weekend ingaat.
Bovenop de wortel cake blokjes doen we een verslavende roomkaas topping. Niet het smerige poedersuiker-boter mengsel dat je regelmatig treft. Nee lieve BakBuren, wij gaan hier voor kwaliteit. Goede roomkaas en goede boter. Als je kinderen hebt, dan is de kans groot dat ze deze bovenkant eerst aflikken….. ;=) Daarom zorgen we dat er een flinke laag bovenop komt te liggen.
Mocht je liever geen roomkaas willen, dan kun je ze ook bestellen zonder topping. We halen dan niet alleen de toping er vanaf maar ook een paar centjes van de eindprijs.

Deze cakejes blijven dagenlang goed en worden met de dag sappiger . Bestel dan aub voldoende zodat je plezierig door het extra lange weekend heen komt, ha ha.

Wortel cake traybake1 Wortel cake traybake1

€4,50 voor 6 goede blokken met roomkaas; €4 zonder roomkaas topping.


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).

Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem sept2018_2

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.