Vrijdag 28 april 2017

Lieve BakBuren

Deze week helpen wij jullie Koningsdag goed te vieren….maar dan de dag erna met ons ‘The Day After’ assortiment. Een soort After Party maar dan anders.
We hebben baksels verzonnen met oranje als thema: een Koningsdagbrood met oranje wortel, een patisserie passend voor een koning met onze Oranje Nassau tiffin, en een vrijvanalles patisserie met sinaasappel truffel blokjes. Oh ja, en niet te vergeten, onze eigen King of Breads het vaste brood: het rogge zuurdesem.

Jayne zal niet in de bakkerij zijn tijdens het ophalen komende vrijdag. Ze vertrekt tussen de middag naar Kopenhagen voor een meditatie weekend met vriendin Betty de Boeddhist/bakvriendin. Dus deze week zullen jullie tevreden moeten zijn met de digitale knuffels wanneer zij de bestellingen antwoord ;=)
Omdat we krap zullen zitten met onze tijd hebben we besloten om geen bolletjes te draaien deze week, alleen busbroden. De bolletjes komen volgende week dan terug. Oh happy (bevrijdings) day!

Ons Koningsdag: ‘The Day After’ assortiment van deze week is dus geworden:

* Het ‘gast’ brood: Koningsdag brood
Als je een oranje hartig brood wilt bakken dan kan dat alleen met veel kleurstoffen (getsie derrie bah), en dat doen wij echt niet.
Dus het werd wortelen – voor vrolijke spikkels oranje – en kurkuma om de gloed nog verder te accentueren. Het resultaat is een majestueus brood vol smaak, fluorescerende gele kleur en sappigheid.
En wij zouden geen Bakken voor de Buren zijn als wij het daarbij zouden laten…Dus we hebben een klein beetje ui en ook een vleugje komijn toegevoegd, want voor ons, wortelen zonder komijn zijn net zoals Willem-Alexander zonder Maxima. Ondenkbaar. Deze vorstelijke combinatie (in ons gast brood bedoelen we nu) is perfekt om met Nederlands beleg te vergezellen zoals kaas, zalm en ham. Pindakaas, hagelslag en Nutella waren trouwens niet een onderdeel van ons experiment – probeer op eigen risico en laat het ons weten!

Koningsdag brood1  Koningsdag brood3

€4,95 per brood (ca 600g): alleen als busbrood te bestellen deze week


* Patisserie: Oranje-Nassau Tiffin
Traditionele Engelse Tiffin is een blokje van een mengsel van chocolade, noten, sultanas-geweekt-in-sinaasappel (van oranje…) en stukken digestive koekjes. In Engeland blijkt dit The Queens lievelings ‘iets’ te zijn voor bij de afternoon tea. Met zulk adellijk gezelschap dachten we dat dit ook passend zou zijn voor Koningsdag, vandaar dat we het deze week in ons assortiment opnemen.

We hebben dit eerder voor jullie gemaakt (in november voor Sint Maarten) en het is ondertussen een veel gevraagd stukje patisserie in onze catering activiteiten geworden. Omdat dit ter viering van Koningsdag is geven we het een Hollandse twist…in plaats van Engelse digestives gebruiken we dan Nederlandse speculaas koekjes ;=)

Tiffin

€3,95 voor een zakje vol blokjes


*Vrijvanalles patisserie: Sinaasappel truffel blokjes (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)
We willen onze vrijvanalles bakburen ook de kans geven om in een feestelijke stemming te blijven. Deze truffel blokjes zijn vrij-van-alles behalve smaak. En ze zitten inderdaad bomvol smaak.
De blokjes zijn gemaakt van 70% pure chocolade, kokosolie, eieren en een flinke handvol dadels en vijgen. Een heel klein beetje zout – om de smaak van de chocolade te kietelen. Om in de sfeer van Koningsdag te komen voegen we een flinke schep geraspte sinaasappel toe. Vlak voor het ophalen besprenkelen we (wel Sjoerd dan omdat Jayne er niet is) ze nog even met cacao-poeder.

Vijgen & dadel truffel blokjes3  Vijgen & dadel truffel blokjes4

€4,25 voor 8 blokjes


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem juni2016_11

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.