Vrijdag 28 augustus 2020

Lieve BakBuren
 
Het is nu gelukkig weer een stuk koeler dan de laatste weken. Maar ga nou niet zeuren dat het nu te koud is, hè?
Om de nazomer te vieren hebben we voor deze week een passend assortiment verzonnen – èn met een geheel nieuwe vrijvanallesbehalvesmaak baksel. 
 
Onze Corona maatregelen: 
We zullen je bestelling weer in papier inpakken en aan de deur overhandigen in een tasje.
Betaling is: een tikke voor een kwikkie; pinnen, kom binnen. No cash please.

Ons de-koelere-nazomer-is-er assortiment voor deze week wordt:

 
* Het gast brood: Super soep-en-barbecuebrood

Het nazomerse weer kan nu echt beide kanten uit, en ons brood sluit daar naadloos op aan.

Als het nog een beetje (te) warm is dan zet je het in bij de barbecue (denk aan die saus-restjes die je van je bord veegt); als het een beetje te fris wordt dan is dit brood heerlijk dompelbaar in een lekkere warme soep.

Dit is een delicaat licht volkorenbrood met een sappige moist kruim. Dankzij een handvol venkelzaden is de smaak van dit brood best wel verslavend. Het is dan ook bijna onmogelijk om het bij één plakje te laten…

Maar schroom je niet om het ook als 'bammetjes brood' in te zetten. Het is overheerlijk met roerei, kaas, roomkaas en gerookte zalm. Voor de sjiekeren onder jullie, probeer eens stukjes in olijfolie te dopen als voorafje. Mjam!

En mocht je zelfs wat over hebben na dit weekend, dan maakt het echt geweldige toast. Uiteraard dik met boter besmeerd…

Super soep brood doorgesneden2 Super soep brood doorgesneden2
Super soep brood doorgesneden2 Super soep brood doorgesneden2

€4,95 per busbrood, freeform of 8 bolletjes  (ca 600 gram) –geef aub aan bij je bestelling of je busbrood of bolletjes wilt
 
 
 
*Nazomerse patisserie: Blondies met citroen, lavendel en witte chocolade
Deze blondies vertegenwoordigen de nazomer in één hap: de zomerse geurigheid van lavendel, de frisheid van citroen, de fluwelen ondertoon van de witte chocolade en de aangename crunch van noten. Ze zijn een relatief nieuwe toevoeging aan ons bak-assortiment en de laatste keer vlogen ze als hete broodjes over de toonbank (als dat dan kan voor blondies…).
 
Het is een kunst om met lavendel te werken. Een tikkie teveel en je denkt niet meer aan de lavendelvelden in de Provence…maar dan juist aan die kledingkast van je oma. Oeps. We hopen dat we hier toch echt de juiste balans gevonden hebben.
Dus wat misschien op het eerste gezicht een gekke combinatie lijkt is er hopelijk eentje geworden die lang in je geheugen zal blijven – en voor alle goede redenen. Even afkloppen…
€4,50 voor 6 blokken
 
 
* Vrijvanallesbehalvesmaak patisserie: Gezonde chocoladefudge met crunchy pinda's (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en vegan)
Als het idee van healthy fudge te raar voor worden klinkt – omdat fudge meestal vol boter en suiker zit - laten we je dan meteen maar gerust stellen…
Er zit niks gezonds-en-raars in! Geen boerenkool, geen tofu en geen avocado.
Gewoon echte pure chocolade, dadels en kokosmelk. Het is een smelt-in-je-mond, bevredigende traktatie in plaats van eentje waarvan je oh zo hyper van wordt vanwege dat suiker-shotje.
 
Als je de zout-zoete combinatie van chocolade en pinda's lekker vindt (denk maar aan die pindarotsjes, oh yeah), dan zul je zeker gek zijn op deze fudge. Extravagant, deeply chocolately en een schot in de roos voor wanneer je even iets zoets wilt scoren…maar dan met een gerust hart.
 
We leveren deze aan in 4 machtige blokken met het advies om deze in kleinere stukken of driehoekjes te snijden.
Waarom? Want, zoals Mae West dat goede verwoordde, 'Too much of a good thing…can be wonderful'. Omdat deze fudge makkelijk een week goed houdbaar is in de koelkast wil je misschien more of a good thing …en dus toch die extra portie inslaan. Je zult ons dan zeker oneindig dankbaar zijn. You're welcome. Hi hi…
 
€3,75 voor 4 machtige blokken
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
 Rogge zuurdesem jan2017_2
 
€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.