Vrijdag 29 juni 2018

Lieve BakBuren

De zomer is er nu! Het ‘sonnutju’ doet het deze week goed.
Het stijgende kwik in de komende dagen, de lange lichte avonden, de World Cup (Eng-el-aaaaaand!), volgende week begint Wimbledon, de week daarop de Tour de (dopage) France. Kortom lieve mensen, de zomer is er – echt.

Ons het-is-volop-zomer assortiment is:

* Het ‘gast’ brood: Zongedroogde tomaten brood
Heb je ooit in een cafe of in een bakkerij een zongedroogd tomatenbrood(je) besteld, om je daarna af te vragen waar de beloofde tomaten nou gebleven waren? Vaak lijkt het dan alsof de zongedroogde tomaten er overheen gevlogen zijn want er zit af en toe een verdwaald stukje tomaat in. Dat zal je met het gast brood van deze week echt niet gebeuren‎. Dat zit bomvol tomaten. Tjakka!

Het leuke van een eigen bakkerij is dat je er meer kunt instoppen dan bij de ‘gewone’ bakker. Dus niet alleen meer liefde en aandacht, maar ook meer tomaten. Ons triple tomaten brood zit tjokvol tomaten en bomvol smaak. Het heeft een triple whammy van die rode ronde zonnige vruchten: zongedroogde tomaten, tomaten olie en tomaten puree. Deze laatste geeft het brood een aantrekkelijke rode gloed. Net zoals die ondergaande zon op de heerlijke lange zomerse avonden.

Het leuke van dit brood is dat je bij elke hap de zon proeft. Het zomerse wordt nog meer geaccentueerd door de toevoeging van Middellandse Zee kruiden zoals rozemarijn en tijm. Alleen door het al te ruiken (en eten natuurlijk) heb je al een zonnig gevoel. De hele straat zal komende vrijdag naar zongedroogde tomaten ruiken ;=)

Het brood is ontzettend lekker zoals het is, maar ook met een beetje gezouten boter, wat goede olijfolie, plakjes kaas, smeerkaas, maar (helaas) geen pindakaas.
Triple tomaten bolletjes feb2016 Triple tomaten bolletjes feb2016
Triple tomaten bolletjes feb2016 Triple tomaten bolletjes feb2016
€4,95 per brood of 8 bolletjes (ca 600g)


* Patisserie: Aardbei & beurre noisette taart
Deze taart is de belichaming van de zomer: licht, sappig en vrolijk-makend. En met aardbeien. Zomer en aarbeien gaan hand in hand.
We hebben een chique beurre noisette (da’s bruine boter in het Nederlands, maar dat bekt niet zo goed) toegevoegd aan het beslag, samen met amandelmeel. We merkten dat deze twee ingredienten de smaak van de aarbeien echt versterkten. Jayne halveerde meteen de hoeveelheid suiker, dus het eindresultaat is dan ook niet al te zoet .
Hoe kun je dit het beste serveren? Met een bolletje goede vanille roomijs om lekker af te koelen en….verse aardbeien natuurlijk…
Een glaasje prosecco daarnaast zou ook niet mis zijn.

Aardbei beurre noisette taart1 Aardbei beurre noisette taart1

€3,75 per 1/4 punt taart; €13,50 per hele taart (hele taart doorsnede is 26cm)


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem maart2018_3

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.