Vrijdag 29 november 2019

Lieve BakBuren

We hadden het een paar weken geleden een beetje mis …toen dachten we namelijk dat het Thanksgiving Day en Black Friday was op 14 en 15 november. Dat blijkt dus deze week te zijn, wa wa waaaa. En wij zeiden nog tegen elkaar dat het zo heerlijk rustig was zonder al die 'Black Friday' reklame voor kortingen op social media, tv en radio. Net zoals twee weken geleden doen we nog steeds lekker niks met Thanksgiving ;=) haha. Maar Black Friday gaf ons een idee…zwart en zalig, dark and delectable, of…

Ons donker-en-delicieus assortiment deze week is dus geworden:

 

* Het gast brood: Black brood

Jaren geleden kwamen we dit traditionele Schotse recept tegen en we waren meteen benieuwd. Misschien is ongelovig wel een betere beschrijving. We konden ons niet voorstellen dat een recept met een mix van koffie, cacao, wortel, donkere stroop, komijn en venkel zo goed zou werken. Of zelfs smaken naar iets waar wij zin in zouden hebben om te eten. Maar verrek, we hadden het compleet mis. Het resultaat was fantastisch! Dit was één van de eerste broden die we ooit bakten toen wij onze bakkerij begonnen in 2013, en sindsdien is het nooit weggeweest.

Dit gistbrood heeft een zeer donkere, bijna zwarte kleur (vandaar de naam ‘Black brood’). Het is mals, niet te zwaar en niet zoet. Perfect (om alvast in te vriezen) voor het Sinterklaasbuffet dat eraan komt. Boterhammen belegd met felle contrastkleuren zoals eiersalade, gerookte zalm en roomkaas steken goed af bij de diep zwarte broodkleur. We krijgen hier veel complimenten over op de cateringen – dus dat soort lof gunnen wij jullie ook! Elke keer dat dit in de bakkerij komt zijn jullie laaiend enthousiast. Dus voor onze nieuwere BakBuren – er ligt een smaaksensatie op jullie te wachten….. ;=) Oh yeah!

Black brood langwerpig Black brood langwerpig

€4,95 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram)

 

* Patisserie: Cowboy cake

Donker en delicieus?

We hebben het zeker over onze bakbuurmannen, toch?

Yee-Ha bakburen, onze Cowboy Cake is terug voor deze darkly delicious week 🙂
Afkomstig van een echte 'dude ranch' in Wyoming, is dit een verrassend doch luchtige koffie-chocolade cake. Dit houdt je wakker wanneer je op je fiets, ehm, stalen ros, zit. Met het mokkaboontje bovenop kun je de kleine cowboys en cowgirls thuis wijs maken dat het een paardenkeuteltje is ;=)

Cowboy cake2 Cowboy cake2
Cowboy cake2 Cowboy cake2

€4,50 voor 6 goede blokken

 

* Ons 'vaste' brood: Rogge zuurdesembrood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem nov2017_3
€3,75 per brood (ca 650 gram)

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.