Vrijdag 4 januari 2019

Lieve BakBuren

HAPPY NEW YEAR!!
Naast ons eerste bakmenu vallen we maar meteen met de deur in huis met een nieuwtje ….we hebben een pin apparaat!
Ja hoor, vanaf nu kun je elke vrijdag betalen met pin, contactloos, tikkie, credit card of contant.
Is dat een binnenkomer, or what?

Ook – minder leuk nieuws- is dat vanaf 1 januari 2019 de btw op eten omhoog is gegaan.
Na veel wikken en wegen hebben we besloten – na 5 jaar – om de prijs van ons zuurdesembrood iets  te verhogen van €3,50 naar €3,75.
Op zo’n manier kunnen we dan de prijzen van de gastbroden en patisserie ‘netjes’ houden.

Nog een reminder; De ophaaltijden zijn echt van 17.00 – 18.30 uur. Please please, niet eerder, niet later.

Ons Happy New Year assortiment:


* Het ‘gast’ brood: Lijnzaadbrood
Dit is het soort brood dat als je het ziet, je meteen een gevoel van gezondheid en welzijn geeft. Een lekker begin toch?
Mocht je net voorgenomen hebben om te gaan afvallen, dan gaat  lijnen je zeker helpen met dit lijn-zaad brood ;=)

Dit verrukkelijk lekkere brood bevat – naast de lijnzaden – de goede degelijke Nederlandse tarwe en roggemeelsoorten. Dit is een brood waar je alles op kan doen, van zoet naar hartig, gewoon au naturel. We hebben het tot nu getest met versgemaakte eierensalade, koude gezouten boter, gerookte zalm, (room)kaas, een gebakken eitje met avocado, en bij een dikke pompoensoep. Allemaal geslaagd. En het blijft dagen lang goed en mals….daarna maakt het uitstekend toast.

Lijnzaad brood 2018_2 Lijnzaad brood 2018_2
€4,95 per brood/8 bolletjes (ca 600 gram)


Het
glutenvrije Mega-meerzaden brood (a.k.a The Brick of baksteen)
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten. Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel. Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner met vrienden of familie hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat.

Mega-meerzaden GV1 Mega-meerzaden GV1

€9,75 per Brick (ca 900 gram)


Patisserie: Vijgen, rode wijn & honingcake (toevallig ook suikervrij)
Perfekt om 2019 goed te beginnen.
We laten de vijgen langzaam pruttelen in flink wat rode wijn, kaneel, kruidnagel en gember. Dan blijft de smaak van deze suikervrije honingcake mals, zacht en mellow. Een laidback cake om je warm te  houden in dit januari weer. Dit is de cake-versie van je lievelings wintertrui. Het verrassende van deze cake is dat het zeker 5 dagen lang goed blijft, en de cake wordt steeds malser en sappiger. Het heeft een dubbel karakter, want het is heerlijk als een ‘gewone’ plak cake voor bij de koffie of thee, maar het kan ook als een sneetje ‘brood’ dienen….het is verrukkelijk met geitenkaas, en het kan ook nog getoast worden. We bakken het in onze ‘Brick’ bakvormen en dat betekent dat deze cake 24 cm lang wordt en bijna 900g weegt…..Vandaar dat wij het verkopen per halve cake (12cm lang), en dat geeft dan 8 goede plakken.

Fig & wine cake heel Fig & wine cake heel

€4,95 voor 1/2 cake (genoeg voor 8 goede plakken – in het echt niet zo donker als de foto!)


Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem jan2017_4

€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.