Vrijdag 12 juni 2020

 

Lieve BakBuren

De zomerse vrolijkheid en smaak zitten in ons assortiment deze week. Mmmm!

 
We zullen je bestelling weer in papier inpakken en in een tassie aan de deur overhandigen. Betaling is: een tikke voor een kwikkie; pinnen, kom binnen. no cash please.
 

Ons menu van deze week is geworden:

 

* Het gast brood: Fetakaas en olijvenbrood

Om de beginnende zomerse dagen te koesteren hebben we een brood dat de Middellandse Zee ademt. Vakantiewensen of geen vakantiewensen dit jaar, de fetakaas, olijven en de intense dennengeur van rozemarijn voeren je zo in gedachten naar een Grieks eiland.

Dit brood kun je natuurlijk zo eten – au naturel – maar het is ook verrukkelijk wanneer je het in goede olijfolie dipt. Ideeën om nog meer mee uit te pakken zijn met bijvoorbeeld een gebakken eitje met vers gemalen zwarte peper, met plakjes rijpe avocado, of met een dikke laag hummus of zelfs pâté.

Mocht dit brood je zo erg in de Griekse stemming brengen, pas dan op….na afloop ga je vast je borden door de kamer gooien. Hoppa!

€4,95 per busbrood, freeform of 8 bolletjes  (ca 600 gram)
Geef aub aan bij je bestelling of je busbrood, freeform of bolletjes wilt
 
 
* Patisserie: Great grape cake
Deze bevredigende cake is gemaakt met amandelmeel, tarwemeel, olijfolie en citroen. De suiker is teruggeschroefd zodat het verkwikkende van de citroen mooi tot zijn recht komt. Door het beslag gaan verschillende kleuren druiven en daarna – na een poosje in de oven – ook bovenop. Kleurrijk, sappig en verrassend. Wat wil je nou nog meer?
Ondroevige druivencake1 Ondroevige druivencake1
Ondroevige druivencake1 Ondroevige druivencake1

€3,25 per kwart punt; €12 voor een hele cake (23cm doorsnede)
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem maart2018_2
€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.