Vrijdag 6 augustus 2021

Lieve BakBuren
 
Even melden dat we, na deze vrijdag, twee weken dicht zullen zijn.
Dat betekent dat we niet zullen bakken op 13 en 20 augustus. 
Onze eerstvolgende bakdag na deze vrijdag wordt dan vrijdag 27 augustus.
Misschien wil je juist dan deze week wat extra inslaan om je vriezervoorraad weer op peil te brengen?
 
We zullen je bestelling aan de deur overhandigen in een tasje of zakje. Betaling is liefst met een tikkie, achteraf.
 
Ons hoera-er-is-weer-kaas assortiment wordt:
 
 
*Het 'gast' brood: Hollands kaasbrood

Eigenlijk heeft dit brood geen voorstelronde nodig.

Dit is – samen met het Engelse Cheddarbrood – jullie favoriete brood aller tijden.

Dit gistbrood zit vol blokjes belegen Hollandse kaas. En wanneer we schrijven ‘vol blokjes kaas’, dan is dat ook precies wat we bedoelen. Geen verdwaalde licht gele stukjes ergens in een broodje verstopt. Nee. Blokjes kaas die je nog kunt zien wanneer je een plakje snijdt. Met wat tuinkruiden toegevoegd steken deze aantrekkelijke groene spikkels goed af in de zee van gele tinten van gedeeltelijk gesmolten kaasblokjes.Onvoorstelbaar lekker. Diit kaasbrood is lichtwarm te eten, maar ook koud of in de broodrooster voor een ‘bijna tosti’.

Let op: Er is een limiet aan het aantal broden die we kunnen bakken. Dus misschien moeten (te) grote bestellingen een beetje aangepast worden. We zien wel.

Hollandse kaas brood 2017_bolletjes2 Hollandse kaas brood 2017_bolletjes2
Hollandse kaas brood 2017_bolletjes2 Hollandse kaas brood 2017_bolletjes2

€4,95 als busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600g) - geef aan bij je bestelling welke je wilt

 
 
*1e-vrijdag-van-de-maand glutenvrij brood: Mega-meerzaden brood a.k.a de Brick of Baksteen
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.
Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel.
Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
 
Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat. Dan ruikt je hele huis van geroosterde noten. Mjam!
 
Mega-meerzaden GV4

€9,75 voor ca 900g

 
 
*Patisserie: Tiffin

Toen Prins William 10 jaar geleden met Kate Middleton trouwde vroegen ze deze Tiffin als ‘bruidstaart’ voor naast de verplichte traditionele wit beklede torenhoge stapel. Dit bleek een lievelingsgerecht  van de prinsen William en Harry te zijn wanneer ze op bezoek gingen bij oma (‘Her Majesty’). Blijkbaar is het ook The Queens lievelings ‘iets’ voor bij de afternoon tea.  

Maar wat is het dan? Tiffin bestaat uit een mengsel van chocolade, noten, sultanas-geweekt-in-sinaasappel en brokjes digestive koekjes (very British).

[In Nederland vind je een versimpelde, meer ingetogen versie, onder de naam arretjes cake]. We snijden het in kleine blokjes want het is best wel machtig.

Heerlijk voor bij een kopje thee, en onthoudt goed….pink om hoog…Tjakka!

Tiffin
€4 per zakje vol Tiffinblokjes

 
 
 
*Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem aug2020_2

€3,75 per brood (ca 650 gram)

 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.