Eigenlijk heeft dit brood geen voorstelronde nodig.
Dit is – samen met het Engelse Cheddarbrood – jullie favoriete brood aller tijden.
Dit gistbrood zit vol blokjes belegen Hollandse kaas. En wanneer we schrijven ‘vol blokjes kaas’, dan is dat ook precies wat we bedoelen. Geen verdwaalde licht gele stukjes ergens in een broodje verstopt. Nee. Blokjes kaas die je nog kunt zien wanneer je een plakje snijdt. Met wat tuinkruiden toegevoegd steken deze aantrekkelijke groene spikkels goed af in de zee van gele tinten van gedeeltelijk gesmolten kaasblokjes.Onvoorstelbaar lekker. Diit kaasbrood is lichtwarm te eten, maar ook koud of in de broodrooster voor een ‘bijna tosti’.
Let op: Er is een limiet aan het aantal broden die we kunnen bakken. Dus misschien moeten (te) grote bestellingen een beetje aangepast worden. We zien wel.
€4,95 als busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600g) - geef aan bij je bestelling welke je wilt
Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat. Dan ruikt je hele huis van geroosterde noten. Mjam!
Toen Prins William 10 jaar geleden met Kate Middleton trouwde vroegen ze deze Tiffin als ‘bruidstaart’ voor naast de verplichte traditionele wit beklede torenhoge stapel. Dit bleek een lievelingsgerecht van de prinsen William en Harry te zijn wanneer ze op bezoek gingen bij oma (‘Her Majesty’). Blijkbaar is het ook The Queens lievelings ‘iets’ voor bij de afternoon tea.
Maar wat is het dan? Tiffin bestaat uit een mengsel van chocolade, noten, sultanas-geweekt-in-sinaasappel en brokjes digestive koekjes (very British).
[In Nederland vind je een versimpelde, meer ingetogen versie, onder de naam arretjes cake]. We snijden het in kleine blokjes want het is best wel machtig.
Heerlijk voor bij een kopje thee, en onthoudt goed….pink om hoog…Tjakka!