Vrijdag 13 september 2019

Lieve BakBuren

 

Wat een leuke bak-datum…vrijdag de 13e. We hopen dat het soepel verloopt….

Ons vrijdag-de-13e assortiment van deze week wordt:

 

* Het ‘gast' brood: Knoflookbrood met peterselie 

Knoflook is goed ter bescherming tegen vampieren, bacterieen en andere wazige microben en hopelijk beschermt het ons tegen vrijdag de 13e problemen. Met zijn anti-bacteriele werking beschermt het ook tegen het frisse griep-bevorderende-herfstweer dat nu begint te komen.

Dit lichte gebuilde tarwemeel gistbrood wordt gemaakt met lokale Beemster knoflook en ruikt & smaakt dan ook echt naar knoflook. Misschien weten jullie dat al, maar als je last van knoflook-adem hebt, dan helpt het kauwen van verse peterselie om de geur te neutraliseren. En ook als je je bed moet delen met een niet-knoflook-brood-etende-huisgenoot….Vandaar dat we peterselie hebben toegevoegd. 

Knoflook-peterselie brood gesneden Knoflook-peterselie brood gesneden
€4,95 als busbrood of 8 bolletjes (ca 600g) 

 

Patisserie: Appelkruimelcake met rozemarijn 

Ondanks dat we het hele jaar appels eten in Nederland, zijn ze eigenlijk een herfstfruit, net zoals peren. 

We weten dat elke Nederlander een uitgesproken mening heeft over appeltaart en hoe ‘het hoort te zijn’. Die discussie wilden wij meteen ontwijken ;=) Dus we zijn op zoek gegaan naar appelrecepten die net anders zijn zodat jullie geen appel overdosis krijgen in dit seizoen. En jeeminee – is dit recept is een winnaar?

Een boterige sponscake bodem met blokjes appel erin, een laag appelblokjes daar bovenop, en daar weer bovenop een kruimeltopping met een vleugje rozemarijn. Rozemarijn? Jazeker, want appels en rozemarijn zijn goede smaak partners – en da’s heel bekend hoor – maar dan vooral bij varkensvlees! Zou deze combinatie ook werken in een cake? Wij hebben dit ‘even’ getest toen het nog warm uit de oven kwam en we gingen er eigenlijk bij kwijlen……..

Verrassend lekker, bijzonder smaakvol en misschien net zo goed als dat appelgebakrecept van oma…..

Appel & rozemarijn kruimel cake2 Appel & rozemarijn kruimel cake2

€3,75 voor 4 goede blokken.

 

* Het ‘vaste’ brood: Rogge zuurdesembrood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).

Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem jan2017_2 Rogge zuurdesem aug2019_3

€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.