Vrijdag 9 februari 2018

Lieve BakBuren

Komende vrijdag gaan de Olympische Winterspelen weer van start in Zuid-Korea.
Dat zal – hopelijk – in de komende weken voor veel juichen in de NL huiskamers zorgen, en hopelijk ook nog eens veel medailles. De UK maakt niet zo veel kans….
We hebben al een aantal ideeen voor passend brood & baksels, maar voor het begin van de Spelen hebben we een ‘sneeuw wit’ thema als rode draad.

Ons Winter Olympische sneeuw wit assortiment is dus geworden

* Het ‘gast’ brood: Yoghurt tuinkruiden brood
Dit brood is een licht volkorenbrood dat luchtig wordt door het toevoegen van yoghurt, en oh zo smaakvol is dankzij de vele verse tuinkruiden die we toevoegen. Bovenop zitten havervlokken om een interessant contrast te geven – als ze tenminste niet wegwaaien in onze heteluchtovens – net zoals een toupet tijdens een snelle afdaling op de piste…

Van de foto’s te zien lijkt dit brood heel eenvoudig, dat wil zeggen, dat je er eigenlijk niet zo veel aan ziet…. Het zit niet bomvol olijven, tomaten, zaden of pitten of brokken kaas….maar het zit wel bomvol smaak.
Dit is het perfekte gezelschap voor bij een weekendontbijt/brunch, want het gaat uitstekend met allerlei eiergererchten, vleeswaren en gerookte zalm. Maar het is ook goed dompelbaar in stevige winterse soepen en geeft een eigentijdse twist aan tosti’s. Heerlijk om van te genieten voor de buis voor de eerste rondes van al die verschillende sporten.

Bieslook yoghurt heel1 Bieslook yoghurt heel1

€4,50 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram)

* Patisserie: Winter Wonderland witte cheesecake
Net zoals sneeuw de perfekte achtergrond voor de Winterspelen is, zo is deze cheesecake de perfekte achtergrond voor je eigen palette van kleuren en creativiteit.
Deze zachtromige mousse-achtige cheesecake heeft zijn textuur te danken aan de witte chocolade die door het roomkaas- en slagroommengsel heen gespateld wordt. Als contrast voor deze smooth silkiness is er een krokante koekjes bodem van speculaas. Dit om alvast een beetje die Nederlanse spirit in de Spelen te brengen….
Ondanks al die ingredienten blijft deze traktatie licht en fris – maar het is niet besteed aan de lactosevrije bakburen deze week ;=)

Onze Winter Wonderland cheesecake kan besteld worden als twee goede tranches (zie foto’s). Dat is genoeg voor 2 personen. Je kunt ook een hele langwerpige taart bestellen (34cm lang) en dat genoeg is voor 8-10 portie’s.  
De flexibilteit eindigt daar niet. We kunnen het helemaal wit leveren– zodat je het zelf kunt versieren met stukjes fruit, compote, jam, marmalade of helemaal niks. Maar wij hebben ontdekt dat een drizzle pure chocolade het naar een andere league tilt… Ja ja… Dat doen we dan dus graag voor je – een goede smoes om een beetje de Jackson Pollack uit te hangen in onze bakkerij vrijdag middag.
Geef je het dus aan of je wil je bestelling met of zonder pure chocolade?

Winter Wonderland witte cheesecake2 Winter Wonderland witte cheesecake2 Winter Wonderland witte cheesecake2

€2,75 (per 1/4 taart = 2 goede tranches; €10 per hele taart) – geef aan met of zonder pure chocolade drizzle


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem jan18_1

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.