Vrijdag 5 augustus 2022

Lieve BakBuren

Afgelopen zaterdag (30 juli) was het de Internationale Dag van de Vriendschap. Dat vonden we een leuk ideetje om ons aanbod deze week aan op te dragen. Allerlei lekkere dingen die we bakken om te kunnen delen met de geliefde mensen om je heen. 

Een extra traktatie voor onze thuisblijvers dus!

Ons gemaakt-om-te-delen assortiment van deze week is geworden:

* Het gast brood: Gevlochten kaasbrood (met mozzarella en tomaten pesto, of met blauwe kaas en mango chutney)

Wat is dit een gezellige traktatie!

Een brooddeeg gemaakt met ons lievelings gebuilde tarwemeel, en dan om een kaasvulling heen gevlochten. Terwijl het er van de buitenkant uitziet als een simpele vlecht, de verrassing zit hem erin wanneer je een plakje aansnijdt. Dan zie je de verborgen schatten….

We hebben een aantal vullingen en combinaties geprobeerd. Maar we konden zelf niet kiezen tussen de twee winnaars – dus dan maken we beiden en jij mag dan zelf kiezen welke je wilt. 

Wordt je keuze het smeuïge mozzarella met tomaten pesto? Of de zoet-zoute combinatie van de blauwe kaas met mango chutney? 

In plakken gesneden is dit een kant-en-klaar borrelhapje. Maar het is ook een vrolijk gezelschap voor bij een maaltijdsalade of om in een soep te dompelen als je zomerse avond opeens een beetje te fris wordt.

Mocht je niet kunnen kiezen tussen deze twee – net zoals wij – misschien wil je dan zelfs beiden bestellen ;=) Ze vriezen uitstekend in, zodat je er altijd eentje achter de hand hebt mocht je onverwacht bezoek krijgen. Dan kun je super scoren toch?

€5,25 per vlecht (ca 600g) 

Geef aan of je het mozzarella en tomaten pesto, óf het blauwe kaas en mango chutney wilt bestellen

* Patisserie: Macarons au chocolat (glutenvrij)

Jayne kijkt het hele jaar uit om deze te kunnen maken! 

En vooral dan ’s zomers, want ze zijn zo lekker tijdsintensief om te maken dat we ze normaal gesproken niet in ons ‘gewone’ assortiment kunnen opnemen. 

Macarons worden beschouwd als het summum van chic-heid in Frankrijk. Vooral in Parijs zijn ze volop te verkrijgen in alle kleuren, smaken en maten. De meest vreemde macarons die we tot nu toe hebben gezien (maar niet geproefd) waren de ‘foie gras met ketchup’ macarons van Pierre Hermé….. En dan zeggen ze dat Engelsen gek zijn…..

Gelukkig zwaait nuchterheid de scepter hier (soms) op de Breek. We houden het bij onze zeldzame doch geliefde chocolade macarons met een pure chocolade ganache vulling. Tjakka! Happy, happy.

€4,95 voor een zakje van 10 macarons

* 1e-vrijdag-van-de-maand glutenvrij brood: Mega-meerzaden brood (a.k.a de Brick of Baksteen) glutenvrij, suikervrij, lactosevrij én gistvrij

Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.

Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten en beetje havermeel.

Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
 
Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat. Dan ruikt je hele huis naar geroosterde noten. Mjam!

€9,75 voor ca 900g

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). 

Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

€3,95 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.