Halloween verhaal

De dorpssmid, Jack, was een man die niet bekend stond om zijn pure levensstijl. Kortom, Jack was een rokkenjager, een zuiplap en hij gokte veel. What’s new…

Op een avond kwam Jack de duivel tegen. De duivel wilde hem al naar de hel meenemen want waarom zou hij nog jaren moeten wachten gezien die levensstijl….? Maar ondanks zijn gebreken wist Jack met een list de duivel in een boom te lokken. Vervolgens kraste hij een kruisteken in de stam van de boom zodat de duivel de boom niet meer kon verlaten. Pas nadat de duivel had beloofd dat Jack nooooooit naar de hel zou gaan haalde Jack het kruisteken weg en liet de duivel weer vrij.

Toen Jack uiteindelijk jaren later stierf (waaraan weten we niet) mocht hij door zijn slechte levensstijl niet naar de hemel. Maar de duivel liet hem ook niet binnen in de hel vanwege de gedane belofte. Sinds die tijd doolt de ziel van Jack, volgens het verhaal, rond over de aarde.

Toen de duivel Jack wegstuurde bij de hellepoort, gooide hij hem een gloeiend kooltje achterna. Jack stak een kooltje in een knol die hij toevallig aan het eten was en kreeg op die manier een lantaarn om zijn weg mee te verlichten.

En zo is het ontstaan, lieve BakBuren, de Jack-o'-lantern lampion vernoemd naar de niet-zo-edele smid Jack.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.