Vrijdag 13 november 2020

Lieve BakBuren
 
Allereerst, heel erg bedankt voor alle lieve berichten na afgelopen week. Sjoerds vader is afgelopen dinsdag heel vredig 'weggegleden'. De gehele familie was bij elkaar aan zijn bed om afscheid van hem te kunnen nemen – en samen te zijn. 
 
Ondertussen gaat het leven door. En deze week hebben we extra veel zin om weer te gaan bakken. Met aromatische kruiden in ons gastbrood en patisserie van komende vrijdag denken we dat beide grote crowd pleasers zullen zijn….of kruid-pleasers eigenlijk :=) 
 
Onze Corona maatregelen: 
We zullen je bestelling weer in papier inpakken en aan de deur overhandigen in een tasje.
Betaling is: een tikke voor een kwikkie; pinnen, kom binnen. No cash please.
Ons kruid-pleaser assortiment voor deze week is geworden:
 
 
*Het 'gast' brood: K3 brood (komijn, koriander en kardemom)

Geen zingende meisjes hier! 
Ons K3 brood heeft niks te maken met de oude groep van blonde en rooie moppie’s uit Vlaanderen en NL. Weet je nog, al die vaders die hun kindertjes zooo graag naar de concerten wilden meenemen? Mmmmm, hoe zou dat nou gekomen zijn…;=)

In plaats van zingende schoonheden, hebben we een brood dat je zintuigen doet zingen. K3 is in dit geval onze afkorting voor een sappig (en grappig) brood dat komijn, koriander en kardemom bevat. De aromatische kruiden zijn zeker niet te overheersend. Het brood zelf is van gebuild tarwemeel, met karnemelk om alles met elkaar te blenden (klinkt als een cocktail, hik!). 

We hebben dit uitgeprobeerd met kaas (geiten, jong belegen, oude) en roomkaas, gerookte zalm, vleeswaren, eiergerechten (roerei, omelette, gebakken eieren, hard/zache gekookt) en een maaltijd salade. Niet allemaal in de laatste dagen hoor ;=) En met herfstweer is het perfect om in een verwarmend soepie te dompelen.

K3 brood heel K3 brood heel

€4,95 per busbrood, 8 bolletjes of freeform (ca 600+ gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt?

 
 
* Patisserie: Dadel-haver-spelt rondjes (ook suikervrij)

Zoals jullie allang door hebben vinden wij het kicken om zoveel mogelijk suiker uit een recept te halen zonder dat dit de smaak echt beïnvloedt. Deze dadel lekkernijen zijn ook iets die we op zo’n manier hebben ontwikkeld. Er zit nu namelijk helemaal geen suiker in: de natuurlijke zoetheid komt van de dadels zelf, met een vleugje vanille-essence. Naast de dadels zitten er havervlokken en volkorenspeltmeel in. Een snufje cayennepoeder maakt het helemaal af.

Elk rondje is 6 cm in doorsnede, 2,5 cm dik en ze kunnen zowel bij een kopje koffie of thee geserveerd worden of als onderdeel van een dessert. We hebben ontdekt dat ze perfect zijn voor een brunch of weekend ontbijt, bijvoorbeeld met plakjes banaan en dikke Griekse yoghurt. Ze zijn bovendien makkelijk mee te nemen als je een ommetje wilt maken voor wanneer je het thuiswerken beu bent. Of voor een vrolijk-doch-gezond oppeppertje tijdens een dag thuis achter je laptop….of na urenlang Zoomen…

Dadel-haver-spelt stapel Dadel-haver-spelt stapel
€2,75 voor 2 rondjes (ieder van 6 x 2,5 cm)

 
* Het glutenvrije Mega-meerzaden brood (a.k.a The Brick of baksteen)
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.
 
Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel.
 
Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed). Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner met vrienden of familie hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat.
 
€9,75 per brood (ca 900 gram)
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem aug2020_7
€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.