Lieve BakBuren
Kort maar krachtig deze week!
Jayne is een aantal dagen op stap met ons kerst-bak-elfje Caroline (a.k.a Christmas Carol-ine). En Sjoerd heeft er zin in om de bakkerij deze week alleen te draaien. Hij is dus home alone!
Dat betekent een iets teruggeschroefd menu (geen gastbrood) en minder verhalen ;=)
Het speciale home-alone assortiment voor deze week is:
* Ons ‘vaste’ brood: Rogge zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

€4,50 per brood (ca 650 gram)
* 1e-vrijdag-van-de-maand glutenvrij brood: Mega-meerzadenbrood a.k.a The Brick of baksteen (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij én gistvrij)
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.
Het wordt door de fans ook wel ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel.
Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner met vrienden of familie hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan die lekkere kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat. Dan ruikt je hele huis naar gebrande nootjes. Lekkerrrr.

€9,95 voor ca. 900 g
* Patisserie: Sinaasappel Madeleines
Onze sinaasappel Madeleines waren de allereerste patisserie die we bakten op onze eerste bakdag in mei 2013. Sindsdien zijn ze één van de bakkerijtoppers gebleven.
Mocht je niet weten wat een Madeleine is, laten we je dan even bijpraten. Een Madeleine is een klassieke Franse patisserie: een luchtig cakeje in de vorm van een schelp. ‘Madeleine’ zou in de 18e eeuw een boerin zijn geweest, die het onverwachte bezoek van hertog Stanislaus Leszczyński (jazeker, wie kent hem niet!) kreeg. De inventieve Madeleine zou deze cakejes hebben gebakken met wat ze op dat moment in huis had. Slimme tante die boerin. De Franse schrijver Marcel Proust wijdt in zijn bekendste werk À la recherche du temps perdu (Op zoek naar de verloren tijd) enkele bladzijden aan Madeleines. Hij glijdt weg in herinneringen en associaties…. zijn herinneringen zijn bijna net zo lang als onze emails… ;=)

€4,95 voor een zakje vol